1Α

Εξαώροφη πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου

Project details

Location: Νικοτσάρα με Γαλλίας, Βόλος
Floor area: 465 τ.μ.
Status: In progress
Design: MF.designteam
Construction: VS.κατασκευαστική
Category: construction, Interior Design

Στο κέντρο του Βόλου είναι υπό ανέγερση εξαώροφη οικοδομή επί pilotis. Στόχος της μελέτης ήταν η δημιουργία ενός όγκου ο οποίος μέσω του σχεδιασμού του θα προσέδιδε μία επιπλέον αρχιτεκτονική ποιότητα. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εντοπίζεται στις όψεις οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν σαν δισδιάστατες επιφάνειες αλλά σαν μία δυναμική ογκοπλασία η οποία δίνει μία κινούμενη αίσθηση στερεών. Οι εσοχές και οι προεξοχές, μέσω των οποίων αξιοποιούνται τα έρκερ, οι εξώστες και οι ημιυπαίθριοι χώροι, είναι το στοιχείο που εξυπηρετεί αυτή τη συνθήκη διαμορφώνοντας μία τρισδιάστατη κτιριακή δομή η οποία δεν αποτελεί οπτικό τέχνασμα αλλά αντικατοπτρισμό των εσωτερικών λειτουργιών. Επιπλέον, το στοιχείο του χρώματος χρησιμοποιείται για να δοθεί έμφαση στην ιδέα της κατασκευής εντείνοντας τη διαφορά μεταξύ των επιφανειών.

Η πολυκατοικία στεγάζει 3 τύπους διαμερισμάτων διαφορετικών μεγεθών με σκοπό την συνύπαρξη διαφορετικών οικογενειακών τύπων στο ίδιο κτίριο αποτελώντας μία σύγχρονη αρχιτεκτονική αντίληψη η οποία εξυπηρετεί τα σημερινά δεδομένα διατηρώντας παράλληλα την απαιτούμενη ιδιωτικότητα. Προσφέρει μικρές κατοικίες δύο επιπέδων για ατομική κατοίκιση αλλά και μεγαλύτερες κατοικίες δύο υπνοδωματίων που οργανώνονται είτε σε ένα είτε σε δύο επίπεδα. Εκτός από την αναβάθμιση της ποιότητας του εσωτερικού χώρου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων μέσω της αρχιτεκτονικής, το κτήριο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ενεργειακά αποδοτικού σχεδιασμού (Α), με κέλυφος θερμοπρόσοψης, ενεργειακά κουφώματα, ηλιακά συστήματα και ατομικούς λέβητες φυσικού αερίου.

 

Διατίθενται προς πώληση τρία διαμερίσματα:

  1. studio δύο επιπέδων με κουζίνα, καθιστικό και λουτρό στο κάτω επίπεδο και υπνοδωμάτιο στο πατάρι, συνολικού εμβαδού 36 τ.μ., ενώ διαθέτει και εξώστη 5 τ.μ.
  2. μεζονέτα δύο επιπέδων με κουζίνα, καθιστικό και υπνοδωμάτιο στο κάτω επίπεδο και λουτρό και υπνοδωμάτιο στο πάνω επίπεδο με συνολικό εμβαδόν 56 τ.μ. Το διαμέρισμα είναι διαμπερές με εξώστη 10 τ.μ. στην μία όψη και βεράντα 15 τ.μ. στην άλλη.
  3. μεζονέτα δύο επιπέδων με κουζίνα, καθιστικό και υπνοδωμάτιο στο κάτω επίπεδο και λουτρό και υπνοδωμάτιο στο πάνω επίπεδο συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. Στο κάτω επίπεδο υπάρχουν δύο εξώστες 16 τ.μ. ενώ από το πάνω επίπεδο υπάρχει πρόσβαση και αποκλειστική χρήση στη ταράτσα εμβαδού 30 τ.μ.

 

User login